Territori

Barcelona comptarà a partir de juliol amb una nova Lanzadera Conecta Empleo

  • “Lanzaderas Conecta Empleo” és un programa gratuït d’orientació laboral per a ajudar i guiar a persones en situació de desocupació a reactivar la seva cerca de treball amb noves tècniques i eines, reforçant les competències transversals i digitals.
  • Els seus participants assistiran a sessions virtuals i presencials; comptaran amb el suport i l’assessorament de tècnics especialitzats per a aprendre a realitzar un itinerari integral de cerca d’ocupació, actualització de currículum, simulació d’entrevistes de treball i contacte amb empreses.
  • Les persones interessades a participar en aquest programa disposen fins al 28 de juny per a formalitzar la seva inscripció a la web lanzaderasconectaempleo.es o de manera presencial en dependències de Porta 22 de Barcelona Activa.
  • La iniciativa està impulsada per Fundación Santa María la Real i Fundación Telefónica, amb el cofinançament del Fons Social Europeu, a través del programa operatiu POISES, i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa.

Fundación Santa María la Real i Fundación Telefónica posen en marxa al juliol 16 noves Lanzaderas Conecta Empleo a 16 ciutats de 7 Comunitats Autònomes, entre les quals figura Barcelona. Per a això, es compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu a través del programa operatiu POISES, i la col·laboració de Barcelona Activa.

Perfil de les persones destinatàries

La Lanzadera Conecta Empleo de Barcelona començarà a funcionar a mitjans de juliol i estarà operativa fins a mitjans de desembre, oferint de manera gratuïta orientació laboral, acompanyament i assessorament per a persones aturades o desocupades.

Poden participar homes i dones en situació de desocupació, amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys. Poden tenir qualsevol nivell d’estudis (ESO, Formació Professional, Batxillerat, Universitat, Màster, etc.) i procedir de qualsevol sector professional, amb o sense experiència prèvia.

Format mixt: en línia + presencial

Les persones participants es reuniran diversos dies a la setmana de manera virtual (a través de diferents aplicacions informàtiques) i de manera presencial, en instal·lacions cedides gratuïtament per l’Ajuntament, on es comptarà amb totes les mesures d’higiene, seguretat i distància social requerides. No obstant això, el programa podrà passar a un format totalment en línia si així es requereix per la situació de la pandèmia.

Activitats

Comptaran amb l’orientació de tècnics especialitzats en ocupació, eines digitals, itineraris laborals i contactes amb empreses que els guiaran per a millorar la seva ocupabilitat i perseguir la seva inserció. D’aquesta manera, realitzaran dinàmiques d’intel·ligència emocional per a aprendre a desenvolupar un pla de prospecció laboral i focalitzar el seu objectiu professional; actualització de currículums i simulacions d’entrevistes de treball; mapes d’ocupabilitat i contactes amb empreses.

Inscripció

Les persones interessades a participar en la pròxima Lanzadera Conecta Empleo de Barcelona disposen fins al 28 de juny per a realitzar la seva inscripció en la web lanzaderasconectaempleo.es o de manera presencial en les instal·lacions de Porta 22, de Barcelona Activa, situada en el Centre de Desenvolupament Professional (Carrer de la Llacuna, 162).

Més informació

Per a obtenir informació general sobre el programa Lanzaderas Conecta Empleo, es pot descarregar el Dossier de Premsa disponible a la web de LCE: lanzaderasconectaempleo.es/kit-prensa

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori