Innovació

Big Data for Social Good

grey_iconDiumenge, 14/08/16, 1:14h

Big_Data_for_Social_Good_mida_def

El centre d’R+D de Telefónica a Barcelona ha estat convidat a presentar el nostre estudi sobre Big Data for Social Good durant la Responsible Business Week, que es va acollir a Londres el passat mes d’abril. Es tracta d’un esdeveniment enfocat a fomentar i debatre el rol de les organitzacions que lluiten contra els problemes socials i ambientals més urgents del planeta. Dins de la Responsible Business Week, hi va haver lloc per una sessió anomenada “Data Renaissance: A New Era of Data Innovation”, centrada en el potencial de l’ús de les dades amb finalitats humanitàries.

Nuria Oliver, directora científica del centre de Telefónica R+D a Barcelona, va explicar alguns dels projectes socials basats en l’anàlisi de grans volums de dades anonimitzades i agregades. Entre altres, la Nuria va presentar un cas d’estudi dut a terme per investigadors del seu equip que van quantificar l’impacte que van tenir les mesures del govern mexicà en el seu objectiu de contenir el brot de grip A de 2009 (l’anomenat H1N1). Núria Oliver va subratllar tres elements clau per aconseguir un impacte positiu en el món a través de l’anàlisi de dades anonimitzades  agregades: la disponibilitat sense precedents d’aquestes dades respecte el comportament humà; la necessitat de col·laborar amb institucions expertes en el problema específic que s’aborda i la importància d’incloure la comunitat científica en un entorn d’innovació oberta per descobrir noves oportunitats derivades de les dades.

A banda de l’aportació de la Nuria, aquesta sessió va comptar amb la participació d’Olivia Burman, membre del Cabinet Office del Regne Unit i Richard Fiddis, director de mercats estratègics per a Experian. La sessió va ser moderada per Stuart Coleman, director comercial de l’Institut d’Open Data.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Innovació