Desenvolupament

Claus per a un entorn segur: Chema Alonso ens parla de Ciberseguretat

grey_iconDiumenge, 14/08/16, 12:52h

Chema_Alonso_Interna

Passar una estona amb Chema Alonso és endinsar-se en un món de ciberdolents i amenaces per a la seguretat dels sistemes. Pare i CEO d’Eleven Paths, es dedica, amb el seu equip, a desenvolupar tecnologies innovadores en el món de la seguretat dels sistemes, tant per a empreses com per a particulars. Reconegut arreu del món, es passeja amb freqüència per les conferències més prestigioses compartint la seva experiència i coneixements.

En les seves ponències, un pot informar-se amb detall dels perills que atempten els sistemes de seguretat amb els que les empreses creuen protegir-se i, alhora, conèixer els serveis de consultoria i auditoria que existeixen per comprovar la seva efectivitat i les eines de detecció d’esquerdes de seguretat i manteniment d’aquesta darrera.

Eleven Paths compta amb tres solucions per resoldre aquestes debilitats als sistemes: FOCA, Metashield i Faast.

La primera és una eina que troba informació oculta en documents de Microsoft Office, Open Office i PDF, PS, EPS i n’extreu totes les dades. Llavors creua tota la informació obtenint tot el coneixement crític que un atacant podria aconseguir sobre els actius i xarxes de l’empresa en qüestió.

Es tracta de metadades, que poden deixar al descobert informació interna de qualsevol organització, tant sobre propietat intel·lectual o relacions comercials com sobre treballadors o clients. Aquí és on entra Metashield, prevenint la fuga d’informació generada a través d’aquestes metadades, sensible i oculta, i dades perdudes associades als documents.

I llavors hi ha Faast, que agilitza processos. Aquesta eina permet reduir la mitja de temps invertit per trobar una esquerda, que avui per avui es troba en seixanta-quatre dies. Ho fa implementant i automatitzant totes les tècniques de proves de penetració en un procés continu i recursiu. Durant aquest procés, Faast valora les amenaces que afecten cada sistema i prioritza els actius que han de ser protegits.

D’altra banda, un dels  terrenys on el guru de la ciberseguretat es mou com peix a l’aigua és el de la tecnologia mòbil, on se centra en detectar les aplicacions fraudulentes al mercat d’apps per seguidament publicar les estafes i denunciar-les per tal que siguin expulsades de l’entorn de descàrregues. Per a aquesta situació, Eleven Paths se serveix de Tacyt, que supervisa, emmagatzema, analitza, correlaciona i classifica milions d’apps mòbils mitjançant la seva tecnologia de big data, afegint milers d’aplicacions noves cada dia:

En el món del cibercrim, ‘els ciberdolents’ busquen posicionar-se precipitadament als markets perquè disposen d’un temps molt breu per infectar la xarxa. Pugen una app, la col·loquen tan ràpidament com els és possible al mainstream (on l’usuari busca les seves descàrregues) i n’aconsegueixen tantes com poden per tal d’infectar el major nombre d’usuaris.

Si hi ha res que transmet clarament aquest informàtic al costat del mal és que el cibercrim no descansa ni dóna treva a serveis de seguretat estàtics i de lents processos. L’evolució de les amenaces als sistemes informàtics és cada cop més ràpida i constant, i davant la necessitat tant d’organitzacions com de particulars d’assumir l’aparició d’esquerdes en la seguretat de la seva infraestructura per tal de poder blindar-la, Eleven Paths s’ha convertit en la revolució del servei al manteniment de la ciberseguretat.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Desenvolupament