Desenvolupament

Com serà el trànsit a les smartcities?

grey_iconDiumenge, 14/08/16, 1:02h

Telefónica ha presentat la seva Plataforma Ciutat a l’Smart City Expo World Congress que es va celebrar la setmana passada a Barcelona. La plataforma que fa servir l’estàndard europeu FiWare, es caracteritza per l’ús de software de codi obert per a impulsar el desenvolupament de les ciutats intel·ligents.

Sobre aquesta plataforma s’estan desenvolupant solucions per als reptes als quals les ciutats del futur han de plantar cara i que en alguns casos ja són una realitat. Un dels àmbits en els que s’està treballant pel que fa a les Smartcities és la Mobilitat i Transport. A través de la plataforma Smart Traffic es pretén mostrar a l’usuari les millors rutes per a circular per una ciutat, no tenint només en compte les vies més properes i la distància a recórrer, sinó també les incidències que tenen lloc a la ciutat en temps real, embussos, obres, accidents, etc.

Més del 30% del trànsit d’una ciutat està generat pels cotxes que circulen buscant aparcament. Gràcies a Smart Parking, una altra de les solucions a la mobilitat, és possible reduir el temps de cerca d’aparcament a un 50%, fet que suposaria per a una ciutat de 200.000 habitants l’estalvi de més de 17 milions d’euros en combustible i la conseqüent disminució d’emissions de CO2.

El transport dins de les ciutats és un altre punt important en el qual una bona gestió pot ser molt eficaç, a través d’Smart Flotes, les empreses poden controlar millor la distribució de les seves demandes, i tenir informació de tots els paràmetres necessaris per tal que l’empresa pugui donar un millor servei als seus clients, a la vegada que el conductor es beneficia de les dues solucions de mobilitat anteriors.

Vols saber-ne més?

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Desenvolupament