Innovation

El clàssic de l’Eurolliga de Bàsquet retransmès des del prisma dels seus protagonistes. First V1sion

grey_iconSunday, 14/08/16, 12:59h

Els àrbitres de l’Eurolliga de Bàsquet es convertiran, aquest vespre, en els primers de la història de l’esport en dur microcàmeres en un partit oficial que a més a més és un clàssic; Reial MadridBarça, i que serà retransmès a més de 150 països.

El secret és a la samarreta de l’uniforme esportiu, on First V1sion, una startup acollida a Wayra, ha incrustat aquests dispositius que permeten millorar l’experiència dels aficionats a través de les noves tecnologies. Aquest gadget permet veure en directe el que perceben els ulls de Messi, Rafa Nadal o “la bomba” Navarro, i que per tant duu a l’espectador a viure els partits des de la posició del qui se la juga per cada punt, amb retransmissions altament sofisticades per a tot tipus d’esport. Avui, les càmeres retransmetran imatges en viu que posaran els fans al centre de l’acció, donant-los les mateixes perspectives visuals que tenen els àrbitres en cada moment.

Aquesta iniciativa pionera, la primera a nivell mundial de caràcter esportiu i que ha sorgit de la col·laboració entre l’Eurolliga de Bàsquet, Canal + i First V1sion, no es queda aquí: Això d’avui serà un tastet, una visió des del punt de vista de l’àrbitre amb la intenció que en el proper partit oficial ho puguem gaudir a la samarreta dels jugadors. De fet, alguns dels del Barcelona ja ho han provat i han estat unànimes en la mostra d’entusiasme per les microcàmeres i la nova experiència per a l’espectador.

“Em vaig sentir realment bé amb la càmera, no et limita gens ni mica el moviment i a més a més fas ús d’una protecció corporal de més” va dir el pivot del Barça Maciej Lampe després de fer la prova. “No pesa, no presenta cap complicació, és com dur una samarreta ajustada. I el millor del cas és que es donarà l’oportunitat  als fans de veure les faltes i l’acció des d’un angle diferent. Mai he vist ningú jugar amb una càmera al pit: és definitivament molt interessant!”.

Edwin Jackson, escolta de l’equip, afegeix que “no he de canviar res del que faig regularment. Segueixo jugant el meu joc. La càmera és molt lleugera, pot proporcionar imatges diferents i fer un cop d’ull més d’a prop al joc, tant per als aficionats com per als mateixos jugadors”.

L’Eurolliga de Bàsquet manté constant l’objectiu d’adoptar tecnologia d’avantguarda per a donar als fans de totes les maneres possibles altres noves experiències per gaudir de l’esport. Jordi Bertomeu, president i CEO de l’Eurolliga afegeix que “el debut de la samarreta d’aquesta setmana mostra que els nostres clubs, jugadors i socis estan molt compromesos en col·locar els aficionats com a prioritat. Tothom que estima el bàsquet està segurament tan entusiasmat com ho estem nosaltres de presenciar aquest debut mundial on s’uneixen la innovació i la rivalitat de l’etern clàssic del Reial Madrid i el Barcelona”.

Per a First V1sion, les proves dutes a terme en col·laboració amb Turkish Airlines Euroleague i el FC Barcelona demostren que aquesta innovació no es inabastable i que cada dia som més a prop d’una realitat en la competència professional. Perquè, tal i com afirma José A. Ildefonso, CEO de First V1sion, “tots els fans volen sentir-se com els seus ídols a la pista i això augura un gran futur per a First V1sion”.

DID YOU FIND IT INTERESTING? SHARE IN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3See other articles about Innovation