Territori

Girona, Tarragona i Lleida tenen 48 botigues Movistar amb certificat AENOR davant la Covid-19

  • Aquest segell certifica que els plans desenvolupats per Telefónica en les seves botigues garanteixen la tornada segura a l’activitat i respecten els criteris i recomanacions de les autoritats sanitàries
  • Les mesures preventives de seguretat i salut van dirigides tant a clients com als empleats dels establiments

AENOR ha certificat a Telefónica pels seus protocols implantats davant la Covid-19 en 20 botigues Movistar de Girona, 17 de Tarragona i 11 de Lleida. En tot Catalunya són 150 els establiments certificats, on Telefónica és la primera operadora de telecomunicacions en obtenir aquest distintiu.

El certificat d’AENOR és un aval extern sobre l’efectivitat de les mesures que aplica la companyia i, de forma paral·lela, garanteix que aquestes iniciatives compleixen amb les directrius marcades pel Ministeri de Sanitat en matèria de prevenció i higiene sobre la Covid-19. El segell té una validesa anual, encara que haurà de sotmetre’s a revisions de seguiment cada tres mesos.

En concret, Telefónica ha posat en marxa un complet pla de mesures preventives de seguretat i salut per a empleats de les botigues i clients, entres les que destaquen protocols de neteja i desinfecció, control d’aforament de botigues, distanciament social, gestió de residus, mesures de protecció individual per als empleats i formació específica als comercials respecte a la Covid-19.

Així, entre altres mesures, tots els centres compten amb dispensadors de gel hidroalcohòlic per a la desinfecció de les mans, mampares protectores per a mantenir la distància adequada entre clients i empleats, aforament limitat que assegura una distància de dos metres entre persones, o terminals de punt de venda (TPVs) desinfectats.

D’aquesta manera, Telefónica dóna compliment a l’avaluació que realitza AENOR per a atorgar aquest certificat que valora un ampli ventall d’aspectes com la gestió de riscos i de la salut a la feina, la formació, la informació i comunicacions desenvolupades; les mesures organitzatives i de protecció (ús de material de protecció individual), així com les bones pràctiques de neteja i higiene.

Sobre Telefónica

Telefónica és un dels majors proveïdors de serveis de telecomunicacions del món. L’empresa ofereix connectivitat fixa i mòbil, així com una àmplia gamma de serveis digitals per a clients residencials i empresarials. Amb 342 milions de clients, Telefónica opera a Europa i Amèrica Llatina. Telefónica és una empresa que cotitza al 100% i les seves accions cotitzen a la Borsa espanyola i en les de Nova York i Lima.

Sobre AENOR

AENOR és una entitat de serveis professionals que identifica i ajuda a corregir les bretxes de competitivitat de les empreses, sectors i del teixit econòmic en general. Contribueix a la transformació de la societat creant confiança entre organitzacions i persones mitjançant serveis d’avaluació de la conformitat (certificació, inspecció i assajos), formació i informació.

AENOR és l’entitat líder en certificació a Espanya, que ja desenvolupa operacions en 90 països. Més de 82.000 centres de treball al món tenen algun dels certificats d’AENOR en camps com la Gestió de la Qualitat, Sostenibilitat, Verificació d’Informació no Financera, Benestar Animal, Seguretat i Salut en el Treball, Digitalització o Compliance.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori