Innovació

Lean Elephants; innovem com Startups

grey_iconDiumenge, 14/08/16, 12:18h

lean-elephants

La complexitat per innovar de les grans empreses augmenta en proporció al seu volum i consolidació en el mercat. És per això que han sorgit noves metodologies de treball que agilitzen aquest procés, aconseguint que cap de les idees innovadores que sorgeixi (per descabellada que sembli) es quedi al pap de cap treballador, sense provar-ne la viabilitat i eficàcia al mercat.

Telefónica ha optat pel dinamisme i la rapidesa per mantenir-se com a referent en un sector, el de les TIC, que es mou a una velocitat estratosfèrica; presentant avui solucions en un mercat que demà les donarà per obsoletes.

Així és com va sorgir el que a Telefónica hem anomenat “Lean Elephants”; un programa que proposa aconseguir processos d’innovació més ràpids i eficaços dins de la multinacional. Partim de la premissa que per a cada 100 idees que sorgeixen, només una sobreviu. La tassa de mortalitat d’un projecte (el fet que no respongui a una demanda real, que no resolgui una carència actual, o que no pugui incloure’s en un model de negoci escalable) és altíssima, però a la vegada, sabem que aproximadament un de cada 100 aplega aquestes característiques.

En aquest escenari, sembla obvi que hem de destinar els menys recursos possibles a cada idea aprofitant-los al màxim, i aconseguir saber en un espai brevíssim de temps si la descartem o  hi posem focus. Anar provant sobre la marxa, prendre la informació directament del carrer, de les necessitats que s’hi reflecteixen, fugint de l’eterna reflexió teòrica a la que ens convida l’oficina. Un mètode basat en la innovació “lean”, que disminueix riscs a l’accelerar cada etapa de validació dels projectes.

Aquest programa, el Lean Elephant, és la metodologia que apliquen els equips de recerca de producte a Telefónica R+D; que passen a ser “intraemprenedors” i com a tal, els únics responsables dels seus projectes i de totes les decisions que requereixen: es tracta d’un canvi de mentalitat; deixen de ser els enginyers, informàtics, economistes de gestió de la gran empresa, per ser els veritables CEOs de cada projecte.

María Olano, investigadora de Product Innovation a Telefónica R+D i una de les responsables de Lean Elephants, assegura que el temps guanyat en aconseguir els primers resultats és moltíssim si el comparem al requerit amb la metodologia tradicional, ja que ara és necessari una mica més d’un mes respecte als quatre mesos habituals. Això suposa conèixer la factibilitat del producte 2,6 vegades més ràpidament. A més, amb Lean Elephant, R+D ha augmentat en un 45% la quantitat de projectes que es duen a terme en innovació, reduint el 48% el pressupost invertit en cadascun.

Aquesta dinamització i empoderament per part del treballador canvia també aquella cultura empresarial basada en activitats rutinàries, traient a la llum un talent que d’altra manera romandria ocult, beneficiant treballador i empresa.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Innovació