Territori

Mobile World Capital Barcelona i Wayra trien als guanyadors de la 2a edició del seu programa d’acceleració

  • La segona edició del programa ‘5G ScaleUp Programa’ selecciona a quatre startups espanyoles per impulsar l’emprenedoria en l’àmbit de la tecnologia 5G.

Flash Park, Ebre Drone, Hop Ubiquitous i Liip han estat les quatre startups seleccionades per participar en la segona edició del ‘5G ScaleUp Program’, una iniciativa promoguda per 5G Barcelona, un programa de Mobile World Capital Barcelona que treballa per a posicionar a Barcelona i Catalunya com a un entorn innovador i obert per la validació i adopció de tecnologies i aplicacions 5G en un entorn de vida real, i Wayra, el hub d’innovació oberta de Telefónica.

Els projectes triats participaran en un programa d’acceleració de quatre mesos en què treballaran per a impulsar l’emprenedoria en l’àmbit de la tecnologia 5G, per la qual cosa tindran accés al laboratori The Thinx 5G Barcelona, un dels entorns de 5G més avançats i millor equipats. A més, rebran formació en àrees com a finances, vendes, màrqueting o inversió, través d’un programa que també compta amb acompanyament, accés a inversors, formació, espais de networking i visibilitat dins de l’ecosistema 5G.

Les startups seleccionades en aquesta edició pel ‘5G ScaleUp Program’ han estat:

  • Flash Park (Barcelona) Des de l’any 2020 aquesta startup desenvolupa una app per a trobar places d’aparcament en les grans ciutat mitjançant una xarxa de sensors alimentats per energia renovable.
  • Ebre Drone (Tarragona) Fundada el 2019, especialitzada en la captura de dades en els camps de la indústria i l’agricultura mitjançant drons. Líders en fumigació de camps agrícoles i pioners en el manteniment preventiu industrial, especialment en el sector de l’energia (eòlica, solar, xarxa elèctrica…).
  • Hop Ubiquitous (Regió de Múrcia) Creada el 2013 es tracta d’una solució pel disseny urbà sostenible que dóna suport a les ciutats a combatre el canvi climàtic a través de l’ajuda en la presa de decisions, inversió responsable i plans d’actuació basats en IoT i IA.
  • Liip (Valencia) Va arribar l’any 2015 per crear el vertical eHealth a partir de dispositius wearables (IoT) i serveis software innovadors i fàcils d’utilitzar, que proporcionen tranquil·litat, coneixement i prevenció sobre el benestar i la salut de les persones.

Entre els criteris empleats per seleccionar els projectes, s’ha tingut en compte el potencial de mercat i l’escalabilitat de la solució. Unes premisses que també es van utilitzar l’any passat, quan les startups participants en la primera edició del programa van ser Mcsystems, Oliver i Lamarclabs.

“Des de 5G Barcelona i des de MWCapital fem una aposta ferma per potenciar l’emprenedoria en l’àmbit de la tecnologia 5G, per això posem a la disposició de les startups guanyadores el laboratori The Thinx 5G Barcelona, un espai capdavanter on puguin desenvolupar les seves solucions i contribuir a la consolidació de l’ecosistema emprenedor 5G”, explica Eduard Martín, director del Programa 5G de Mobile World Capital Barcelona i CEO de 5G Barcelona.

“Des de Wayra (Telefónica) creiem que el 5G Scale Up Program és una gran oportunitat perquè les startups puguin testar els seus productes amb connectivitat 5G i escalar les seves solucions de la mà de mentors i partners clau en l’ecosistema que els aportin valor i els permetin generar impacte” comenta Marta Antúnez, directora de Wayra Barcelona.

Sobre Wayra

Wayra és la iniciativa d’emprenedoria que forma part del programa d’Innovació Oberta de Telefónica, el més global, tecnològic i connectat del món. Compta amb set Wayra Hubs, espais en nou països d’Amèrica Llatina i Europa a través dels quals inverteix i fa costat a les startups; Wayra X, un hub digital per a invertir en startups 100% digitals; Wayra Builder, un venture builder corporatiu per a crear al costat d’altres inversors startups innovadores nascudes de projectes tecnològics interns de Telefónica; i Wayra Next Trend, una finestra a la innovació digital sobre tendències i aplicacions innovadores. A més, a través de Wayra Activation Programme ofereix als emprenedors accés exclusiu i gratuït a noves tecnologies a través de les plataformes pròpies de Telefónica. Més de 500 de les startups participades formen part del programa d’Innovació Oberta de Telefónica i més de 130 estan fent negoci amb la companyia.

Sobre 5G Barcelona

5G Barcelona és una iniciativa publicoprivada que treballa per a posicionar a Barcelona i Catalunya com un entorn innovador i obert per a la validació i adopció de tecnologies i aplicacions 5G en un entorn de vida real.La iniciativa crearà sinergies dins de l’ecosistema 5G i oferirà una infraestructura experimental per a provar, crear prototips i implementar noves solucions digitals. 5G Barcelona vol estimular i consolidar la innovació ja existent a Barcelona i Catalunya, ajudar a atreure inversió estrangera, impulsar noves empreses tecnològiques i generar una indústria completa al voltant de la tecnologia 5G.

La iniciativa està impulsada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, CTTC, Atos i la UPC.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori