Territori

Movistar+ ja emet el senyal territorial de TVE Catalunya

grey_iconDimarts, 24/11/20, 7:00h
  • La programació en català de La1 i La2 de TVE ja està disponible per als usuaris de la plataforma a Catalunya
  • L’aposta de Movistar+ pel català inclou també un acord amb la Direcció General de Política Lingüística a través del qual ja s’han subtitulat al català 1.442 pel·lícules i 1.884 capítols de 22 sèries
  • En els últims tres anys s’han rodat a Catalunya total o parcialment dotze produccions originals de Movistar+ que han generat més de 31 milions d’euros i més de 10.000 llocs de feina

Movistar+ ha començat a emetre a través del seu descodificador el senyal territorial de TVE Catalunya. Aquesta iniciativa permetrà als usuaris de la plataforma a Catalunya veure a través de Movistar+ els programes de La1 i La2 en català del centre de producció pròpia de TVE.

Es tracta d’una iniciativa pionera i que pel moment només s’ha implementat a Catalunya; fins al moment, des de la plataforma els espectadors només podien accedir a la programació nacional de TVE. Ara la programació de TVE a Catalunya, que a la temporada 2020-21 ha duplicat el nombre d’hores d’emissió en català i que inclou programes com L’Informatiu, Cafè d’Idees, La Metro o Desmarcats, entre altres, també podrà ser vista a Movistar+ tant durant la seva emissió com a posteriori a través del servei U7D, que permet gaudir dels continguts dels canals de Movistar+ emesa durant els últims set dies.

Aquesta novetat per als usuaris de Movistar+ a Catalunya confirma l’aposta de la plataforma pel català. Des de fa set anys manté vigent un acord amb la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a incrementar l’oferta de subtítols en català a la plataforma. El conveni es renova anualment des del 2014 i en aquest període Movistar+ ha ofert 1.442 pel·lícules i 1.884 capítols en català -fins al 31 de desembre del 2019-. A través d’aquest acord, cada mes s’incorporen a la plataforma una mitjana de vint-i-quatre títols amb l’opció de subtítols en català, seleccionant aquells més destacats i que tenen major acollida entre els usuaris de la plataforma.

Per una altra part, Catalunya ha estat l’escenari elegit pel rodatge total o parcial de dotze produccions originals de Movistar+ entre les que figuren sèries com ‘Merli. Sapere aude’, la primera producció en català de la plataforma; ‘Vida Perfecta’, de Leticia Dolera; o ‘Todos mienten’, dirigida per Pau Freixas i que actualment es roda a la Costa Brava. Aquests rodatges, que s’han realitzat en més de 300 localitzacions de Catalunya, han suposat la contractació directa de més de 1.800 professionals i 7.000 figurants, a més de la creació de més de 1.500 llocs de feina indirectes.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori