Innovació

Parlem d’Intel·ligència Artificial a la Digital Communication Week de la UAO

grey_iconDilluns, 20/11/17, 1:55h

La intel·ligència artificial és un d’aquells grans temes en els quals posa el focus la comunitat investigadora internacional. I és que, així com ho va fer el Big Data en l’eclosió de la seva gestió de dades agregades i anonimitzades, ens trobem amb un escenari de treball tan polèmic com imprescindible per al desenvolupament tecnològic que requereix millorar la vida de les persones.

És per aquesta raó que, des de Telefónica, no faltarem aquesta setmana a la Digital Communication Week que organitza la Universitat Abat Oliba prenent la Intel·ligència Artificial com a monogràfic per a les ponències que desenvoluparan els investigadors i especialistes en la matèria. Nosaltres hi compartirem la nostra feina al sector i formarem part d’aquest debat de balanç sobre les bondats del bon ús d’aquesta tecnologia computacional.

Així doncs, la Carla Cuesta, Innovation Project Manager del departament de R+D de Telefónica, entaularà una conversa oberta amb Dídac Angulo, Head of New Technologies and Monetization a Imagin Bank, sobre l’efecte d’aquesta nova intel·ligència en la comunicació actual i futura. Un diàleg que cedirà espai als assistents, estudiants del màster de Comunicació Digital i Noves Tecnologies de la UAO, per tal de debatre el tema i mirar de donar resposta a totes les preguntes que puguin sorgir al respecte. Tot plegat serà aquest proper dijous 23 de novembre, de 18:30h a 20:30h al Saló de Graus de la Universitat Abat Oliba, a Barcelona.

BCN_Analytics_Machine_Learning_Series_I

Sabrem en què ens afecta la intel·ligència artificial, quins són els darrers avenços en aquesta temàtica i fins a quin punt formen part ja de la nostra rutina sense que en siguem conscients. I és que la intel·ligència artificial ha pres molta rellevància mediàtica pels debats ètics que alimenta, com ara les decisions que ha de prendre un cotxe que maniobra sol davant d’una possible col·lisió, però també és l’eina que fem servir quan detectem el títol d’una cançó que sona a la ràdio i la cacem amb el mòbil, per exemple, o quan, en una plataforma de contingut audiovisual, rebem tot tipus de recomanacions segons el nostre perfil i comportament. Les màquines aprenen dels nostres moviments a través del famós procés de Machine Learning amb  algoritmes que conformen els anomenats softwares intel·ligents.

La Carla i en Dídac, doncs, ens acostaran a una aproximació científica però també personal de l’immens ventall de possibilitats que aquesta tecnologia computacional ens ofereix a partir de les milions d’interaccions que generem nosaltres mateixos en l’univers digital. Plegats farem una immersió en la intel·ligència comunicativa, en com la tecnologia pot afavorir els comunicadors i la qualitat de la comunicació.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Innovació