Territori

Quatre universitats catalanes participen en la jornada anual de la Xarxa de Càtedres Telefónica per analitzar el repte de la digitalització de la Universitat

grey_iconDilluns, 15/03/21, 4:15h
  • Les Càtedres Telefónica a Cognitive IoT de la Universitat Politècnica de Catalunya i de la Universitat Pompeu Fabra, i a Smart City de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Rovira i Virgili han format part d’aquesta jornada.
  • 10 milions d’alumnes a Espanya han vist interrompuda la seva educació a causa de la pandèmia.
  • La digitalització crearà més de 200.000 llocs de treball a Espanya i un 45% de les oportunitats laborals.
  • La Xarxa de Càtedres Telefónica, la major del nostre país, va néixer el 2001 i està formada per 22 universitats, sent un referent de la relació Universitat-Empresa.

A causa de la Covid-19, tota una generació d’estudiants a tot el món va veure com la seva educació s’interrompia en format presencial i com a les escoles, els instituts i les universitats tancaven les portes per primera vegada en la nostra història. Aquesta situació ha posat a prova la resiliència del teixit empresarial i a debat el futur del mercat laboral al nostre país.

Digitalització, educació i ocupació, totes aquestes qüestions ha estat objecte d’anàlisi i debat en la Jornada “Universitat digital: un desafiament en temps de crisi”, organitzada per la Xarxa de Càtedres Telefónica i que ha comptat amb la participació de 22 universitats, entre elles la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili, i unes 400 persones entre docents, professors i estudiants de tota Espanya.

Les xifres sorprenen per l’impacte originat. En paraules d’Antonio Bengoa, director de Relacions Institucionals de Telefónica España: “a Espanya han estat 10 milions d’estudiants el que han vist interrompuda la seva educació, i més del 90% a nivell mundial”. En aquest sentit, ha indicat que “avui estudiants i professors demanden cada vegada més experiències digitals en l’ensenyament, una tendència clau que marcarà l’evolució de l’economia i de l’ocupació al nostre país”.

Ja existia un clar desequilibri entre l’oferta formativa i les demandes del mercat laboral, sobretot pel que fa a competències digitals, però “la pandèmia l’ha accelerat tot i hem de reforçar els pilars del benestar i per a això hem de modernitzar l’educació perquè els estudiants seran els qui liderin la nova era digital en un futur”, ha destacat Nicolas Oriol, secretari general de Telefónica España.

Efectivament, davant la idea que la pandèmia ha incrementat exponencialment la transformació digital en els últims mesos, alterant l’educació i el mercat laboral, la Unió Europea preveu la creació de més de 200.000 llocs de treball relacionats amb la digitalització, la qual cosa representarà un 45% de les oportunitats laborals.

Una transformació digital que s’ha accelerat en l’últim any més que en els 5 anteriors com ha assenyalat en la seva intervenció Agustín Cárdenas, director de Transformació de Negoci i Empreses de Telefónica, que subratlla que “la veritable transformació està en la modificació dels processos que hi ha en una activitat ja sigui en les universitats o en les empreses, i ara sí que ho estem veient, aquesta és la veritable digitalització”. També recordar la necessitat de la formació, com s’està fent amb el programa de Reskilling Time per als empleats de Telefónica España.

A Espanya tenim unes taxes de desocupació que encara són altes i, d’altra banda, molts perfils de treball no s’estan cobrint, una cosa amb la qual van coincidir tots els professors, directors i vicerectors participants. En aquest sentit Luis Miguel Olivas, director de l’Àrea d’Ocupabilitat i Innovació educativa de Fundación Telefónica ha ressaltat la posada en marxa de diferents projectes, eines i iniciatives com Escola 42 -el campus de programació 42 Barcelona obrirà enguany en el Parc Tecnològic de Barcelona Activa amb 600 estudiants- o Connecta Ocupació, amb l’objectiu d’escurçar aquesta bretxa entre educació i ocupació, fomentant la formació de nous perfils digitals.

També Ani Rodríguez, directora d’Organització, Compensació i Desenvolupament de Telefónica España, ha posat de manifest el compromís de Telefónica amb la creació d’ocupació a través de Talentum, un programa de beques que va néixer en 2010 al costat de la Fundació SEPI, al qual s’han presentat 34.000 estudiants universitaris des de llavors i que ha culminat amb 1.600 contractacions per a treballar posteriorment en Telefónica.

La col·laboració Universitat-Empresa ha estat un altre dels pilars de la trobada. En aquest sentit, Paloma Díaz, directora de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat Carles III de Madrid i Susana Jurado, de Connected Open Innovation de Telefónica, ha indicat que “hi ha grans oportunitats encara per explorar que ens poden permetre unir més tots dos mons, buscant models on cadascun posem els nostres actius sobre la taula per a poder fer una innovació d’impacte”.

Els estudiants també ha estat protagonistes en aquesta jornada, perquè són ells els que han de conèixer la realitat del mercat laboral perquè la seva integració sigui el més ràpid i eficient possible. En aquest sentit, s’han posat com a exemples els programes Tutoria o Gènesi de ciberseguretat i blockchain, respectivament, impulsats per Telefónica, així com la participació d’estudiants STEM en la Lliga Espanyola de Debat Universitari (LEDU Stem), en la qual per primera vegada, participen les Càtedres Telefónica per a fomentar les competències transversals en aquesta mena d’estudiants.

En la jornada també s’ha posat de manifest l’oportunitat que suposava aquesta situació per a dissenyar una recuperació sostenible, justa i inclusiva, basada en valors, en un debat entre el professor i filòsof de la Universitat Rei Joan Carles, Fernando Velasco, i Christoph Steck, director de Polítiques Públiques i Internet de Telefónica. Aquest últim ha posat el focus en cinc aspectes fonamentals que es resumeixen en el Pacte Digital de Telefónica, presentat al juliol de 2020 al Govern d’Espanya i representants empresarials i de la societat: “accelerar la transició verda i la digitalització d’empreses i administracions públiques; abordar les desigualtats invertint en competències digitals i actualitzant els sistemes de benestar; Construir una connectivitat inclusiva i sostenible invertint en les xarxes de molt alta capacitat; Garantir una competència justa en l’entorn digital i millorar la confiança en la tecnologia, a través del seu ús responsable i dels màxims estàndards ètics”.

Una vegada més, el futur de la Universitat espanyola ha estat objecte d’anàlisi en aquesta trobada, aquest any marcat pel desafiament al qual ha hagut d’enfrontar-se el sector de l’ensenyament i en el qual la tecnologia i la digitalització, juntament amb la Universitat i l’educació formen una parella indissoluble.

Sobre la Red de Càtedres de Telefónica

Creada el 2001 i integrada avui per 22 universitats espanyoles de referència, la Xarxa de Càtedres Telefónica, la major del nostre país, treballa amb totes elles sota el binomi Universitat-Empresa, apostant per una Universitat de futur que permet alinear els programes formatius que en elles s’imparteixen amb les demandes del mercat laboral, tot això sota l’impuls de les noves tecnologies i la digitalització. A Catalunya, quatre universitats formen part d’aquest programa a través de les Càtedres Telefónica a Cognitive IoT de la Universitat Politècnica de Catalunya i de la Universitat Pompeu Fabra, i les Càtedres Telefónica a Smart City de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Rovira i Virgili.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori