Territori

Telefónica estén la seva fibra òptica a més de 3.713.000 llars i comerços de Catalunya

grey_iconDijous, 07/01/21, 1:00h
  • A Barcelona 2.850.000 unitats immobiliàries tenen accés a la fibra òptica, a la província de Tarragona ja sumen 376.800, a Lleida són 179.500 i a Girona són 306.900 les llars i comerços que poden contractar aquest servei.
  • L’últim any, marcat per la pandèmia del coronavirus, Telefónica ha reforçat les seves infraestructures per a garantir l’òptim funcionament de les seves xarxes durant el període de confinament, portant la fibra òptica fins a 46 nous municipis del territori.
  • En paral·lel a aquests desplegaments, s’han cobert 200 poblacions amb 5G, el que suposa que el 81% dels catalans tenen accés a aquesta tecnologia, mentre que el 98,5% dels habitants de les quatre províncies tenen cobertura 4G.
  • La companyia, en línia amb la seva política de RSE, ha portat a Catalunya 1.500 tablets i 1.820 targetes SIM amb 40 GB mensuals a famílies en situació de vulnerabilitat amb fills en edat escolar i a hospitals i residències.

Un total de 3.713.200 llars i comerços de Catalunya compten ja amb cobertura de fibra òptica. Aquest és el principal resultat del balanç d’accessibilitat a Internet que ha realitzat Telefónica al tancar l’any 2020. En aquest sentit, per províncies, a Barcelona són 2.850.000 les llars i comerços que poden contractar aquest servei, a Tarragona ja sumen 376.800, a Lleida són 179.500 i a Girona, 306.900.

En total, el 77% de les llars i negocis del territori ja disposen de fibra òptica. I és que, la demanda d’Internet s’ha disparat en els últims mesos a causa de les recomanacions sanitàries derivades de la pandèmia i que incideixen en un augment significatiu de la presència de les famílies a les llars. Per això, i amb l’objectiu de garantir que la cobertura i qualitat de la xarxa és la mateixa a qualsevol punt de Catalunya, Telefónica desplegarà fibra òptica a tots els seus municipis abans que finalitzi 2025.

En aquest sentit, en l’últim any, la companyia ha instal·lat aquesta tecnologia en un total de 46 nous municipis de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Per aconseguir aquest objectiu, en els darrers anys Telefónica ha invertit 1.200 milions d’euros en la construcció d’una xarxa totalment nova que potencia el teixit empresarial i institucional de Catalunya: modernitza la forma de treballar facilitant el desenvolupament quotidià a autònoms i pimes i presta millors serveis als usuaris perquè accedeixin a totes les possibilitats del món digital. Amb tot això, s’optimitzen els processos per a reactivar l’economia i contribuir a un canvi de model econòmic més sostenible.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori