Innovació

Telefónica i Civiciti posen en marxa la plataforma de participació ciutadana de Sant Vicenç dels Horts

grey_iconDijous, 27/07/17, 10:03h

Civiciti, empresa creada per Telefónica OpenFuture_ i Scytl, ha posat en marxa amb l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts la plataforma de participació ciutadana Decidim SVH, per facilitar la relació entre la ciutadania i els seus representants polítics i entitats, establir comunicacions fluides i fomentar la transparència i la participació ciutadana en la presa de decisions del municipi, garantint la protecció de les dades personals.

Civiciti funciona via web i app i és adaptable a qualsevol dispositiu. La plataforma compta amb un menú intuïtiu que es desgrana per temàtiques i que ajuda els usuaris a descobrir, discutir i decidir sobre tot allò que afecta el municipi, facilitant la interacció en les temàtiques de més rellevància, com ara els pressupostos participats o la discussió d’idees.

La plataforma també permet crear notícies relacionades amb la vida del municipi i afegir-hi diferents elements (fotos, vídeos, enquestes), i els ciutadans poden fer-hi comentaris o crear accions relacionades.

Democràcia contínua 

 La posada en marxa de la plataforma de participació Civiciti permet acostar la democràcia contínua als santvicentins, que tindran veu i impacte directes en moltes decisions del consistori que afecten directament la seva vida diària i sobre les quals podran opinar, debatre i donar idees amb les possibilitats que ofereix la solució tecnològica:

  • Idees:

Una funcionalitat que permet al municipi proposar projectes a la ciutadania per tal de captar les seves idees i ajudar així a definir l’orientació de l’acció política. Per fer-ho, l’Administrador crea els projectes de recollida que apareixen als usuaris en forma de llista i així poden triar les idees en les quals volen incidir i visualitzar-les en un mapa.

  • Enquestes:

Tant municipi com ciutadania poden preguntar, mitjançant una enquesta, l’opinió de tota la comunitat sobre un tema concret. En aquestes enquestes el vot és privat però l’evolució és visible durant el període de participació. A més a més, l’administrador en pot veure els resultats en distribució per gènere, edat i localització geogràfica; una informació molt valuosa per entendre millor les dinàmiques d’una ciutat o comunitat i identificar si un problema particular afecta en més grau un determinat grup demogràfic o àrea geogràfica que una altra i permet adoptar accions puntuals dirigides a resoldre aquest problema.

  • Pressupostos participatius:

El municipi podrà consultar a la ciutadania com distribuir part del pressupostos.

  • Vot en línia

El vot per Internet permet participar electoralment a tots els votants garantint-los la seguretat del procés i el secret del vot, i reduint a l’administració el cost de dur a terme una consulta.

La seguretat està garantida per Vot Segur Online de Scytl, un sistema certificat en 18 dels 21 països que compten amb una legislació entorn a la votació digital. Compta amb més de 20 anys d’experiència en l’àrea del vot electrònic segur, reconeguda en eleccions reals. Implementa un protocol criptogràfic únic que, combinat amb mesures de seguretat físiques i lògiques, proporciona a les plataformes de vot electrònic els més alts nivells de seguretat disponibles.

  • Resultats de votacions

Un cop finalitzat el termini del vot online, es proporcionen els resultats i un fitxer amb tots els rebuts dels votants. Per mitjà dels rebuts de vot, que no inclouen cap tipus d’informació relativa a les opcions de vot seleccionades garantint-ne així la privacitat, els votants podran verificar que el seu vot ha estat desxifrat per la plataforma i comptat durant l’escrutini.

A més a més, els habitants de Sant Vicenç dels Horts també poden fer peticions, amb la recollida de signatures destinades a donar suport a una proposta o iniciativa; i crear i informar sobre esdeveniments, on poden expressar la voluntat d’assistir-hi ajudant així a dimensionar correctament les necessitats organitzatives.

La plataforma permet veure fàcilment els diferents elements que s’estan discutint a la ciutat per tots els actors que en formen part: tant responsables del consistori, com ciutadans i entitats. I per facilitar-ne més l’ús, està disponible en català, castellà, anglès, francès, portuguès i rus, permetent als usuaris triar en quin idioma prefereixen accedir a totes les opcions.

Decidim SVH_CAT

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Innovació