Desenvolupament

Telefónica mostra a Barcelona com la Intel·ligència Artificial ajuda a la transformació dels negocis

  • Intel·ligència Artificial, Internet de les Coses, Big Data, hiperconnectivitat i automatització han centrat la trobada de Telefónica amb empreses i administracions públiques de Catalunya.
  • A la jornada s’ha mostrat casos d’èxit de projectes de transformació digital portats a terme per Telefónica en diferents empreses.

 • Telefónica ha reunit a la Casa Llotja de Mar de Barcelona a més d’un centenar de responsables de TIC d’empreses i administracions públiques de Catalunya a la trobada Things Matter. A l’esdeveniment s’han mostrat com la Intel·ligència Artificial (AI) i el Internet de les Coses (IoT) ajuden a la transformació digital de les empreses per a assolir optimitzar els seus recursos, crear nous serveis o millorar l’experiència del client.

  De la mà de partners i clients com Software AG, Grup Octo, ASTI Mobile Robotics o Fraternitat-Muprespa, els assistents han pogut conèixer les solucions de les quals ja disposa Telefónica per a donar resposta en àrees com Intel·ligència Artifical i Big Data. Durant la jornada, s’han presentat casos d’èxit en projectes reals de transformació digital portats a terme per Telefónica amb les seves solucions de IoT, com hospitals més eficients i més amables per a pacients i els seus familiars, bicicletes com a servei, assegurances basats en la conducció, vehicles connectats, o la transformació del punt de venda de per millorar l’experiència dels clients.

  Part important ha estat tot el relacionat amb les xarxes 5G. En aquest sentit, s’ha fet valdre el paper d’espais TheThinx 5GBarcelona, el laboratori impulsat per Telefónica a l’edifici Pier01 de Barcelona on startups i altres empreses poden experimentar i compartir coneixements relacionats amb la innovació en matèria de tecnologia 5G, avançant-se així a l’arribada de la cinquena generació de xarxes mòbils.

  La necessitat de connectivitat ha tingut una especial rellevància; s’ha parlat d’hiperconnectivitat en entorns industrials (Indústria 4.0) a través de LTE Privat per a conèixer el funcionament en temps real de tota la cadena de producció de manera segura i garantint la cobertura. També de l’expansió de Narrowband-IoT (NB-IOT) i de l’ús dels dispositius de telemetria, que han permès automatitzar els processos de mesurament de subministraments d’aigua o electricitat en entorns no urbans.

  A Things Matter Barcelona també s’han vist exemples de simplificació de processos; de disseny de productes que permeten una relació més senzilla amb l’usuari; d’Intel·ligència Artificial i de com facilita la vida dels humans; de digitalització de la cadena de subministrament per a processar i analitzar les dades i maximitzar els beneficis; de rendibilitat de les inversions a través del monitoratge i control dels actius; d’eficiència per a consumir menys recursos i ser més sostenibles; de Smart Retail per a transformar i millorar l’experiència dels clients; o de gestió i governament de les dades per a obtenir d’ells tot el valor.

  La tecnologia com a clau ha per a fer més eficients els processos productius, la gestió de les dades, la transformació de l’experiència de compra i la millora dels resultats han estat les claus d’aquesta jornada en la qual s’ha mostrat com les empreses poden utilitzar la tecnologia al servei del negoci.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

 • fb_icon
 • twitter_icon
 • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Desenvolupament