Territori

Telefónica reforça la seva xarxa mòbil a la costa catalana durant l’estiu

  • La companyia ha millorat aquest any la cobertura mòbil en deu poblacions de Barcelona, Girona i Tarragona mitjançant la instal·lació de vint nous emplaçaments en zones turístiques.

Els usuaris cada vegada consumeixen més dades mòbils i el major increment es registra cada any a l’estiu, especialment a les zones turístiques on augmenta la població. Aquest estiu part del turisme nacional s’està bolcant en segones residències, especialment a la costa, compensant així la reducció del turisme estranger, i s’estan produint canvis significatius en patrons de consum de dades mòbils que reflecteixen la nova situació i realitat generades per la Covid-19.

Per a fer front a aquesta demanda, Telefónica ha ampliat la capacitat de les seves centrals per a millorar la cobertura de la seva xarxa mòbil. Així, la companyia ha reforçat la seva xarxa mòbil de deu poblacions de la costa catalana mitjançant la instal·lació de vint nous emplaçaments a La Jonquera, Begur, Pals, L’Escala, Sant Feliu de Guíxols i Tossa de Mar a Girona; La Canonja, Salou i Vila-seca a Tarragona; i Arenys de Munt a Barcelona.

Tal com explica Carles Busquets, director d’Operacions Mediterrani de Telefónica “els operadors reforcem de cara a l’estiu les xarxes mòbils perquè puguin fer front amb normalitat als increments de tràfic que suporten amb un gran nombre de persones utilitzant els serveis d’aquestes xarxes en els seus llocs de vacances. Aquest any aquest mapa previsible de tràfic s’ha vist modificat com a resultat de la Covid-19, que està reflectint als nous comportaments socials que ha portat la nova normalitat”.

Per a garantir el bon comportament de les infraestructures, Telefónica ha destinat en els últims cinc anys 1.119 milions d’euros a l’extensió de la fibra òptica a Catalunya. Aquestes inversions han fet possible que el 83,6% de les llars catalanes ja comptin amb cobertura de fibra òptica, xifra que arriba al 96,5% en el cas de la cobertura 4G. Telefónica centra en aquests dies la seva activitat en assegurar el ple rendiment de la infraestructura perquè pugui absorbir de la millor manera possible els pics de demanda que es produeixen durant aquest estiu.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori