Territori

Wayra Barcelona participa en la ronda de 2,5 milions d’euros de Galgus per a finançar el seu creixement i expansió

grey_iconDijous, 05/11/20, 3:00h
  • La ronda de finançament ha estat liderada per GED Capital (a través del seu fons Conexo Ventures) i Mundi Ventures (a través del seu fons Alma Mundi Fund II). En la mateixa han participat també GoHub Ventures i Wayra, el hub d’innovació oberta de Telefónica.
  • Galgus ha desenvolupat una solució tecnològica que optimitza el funcionament de xarxes WiFi al dotar d’intel·ligència als punts d’accés que la componen, incrementant el seu rendiment en un 400% i millorant l’experiència d’usuari.
  • La seva patentada solució és utilitzada cada dia per més d’un milió de persones en tot el món quan connecten els seus dispositius intel·ligents a Internet, mentre viatgen en mitjans de transport per carretera, aeris, ferroviaris o marítims, o mentre s’allotgen en un hotel o assisteixen a un congrés, entre altres.

Galgus, startup especialitzada en investigació i desenvolupament de tecnologies de xarxes sense fils, ha tancat una ronda d’inversió liderada per GED Capital (a través del seu fons Conexo Ventures) i Mundi Ventures, en la que a més participen GoHub Ventures, el corporate venturing de Global Omnium, i Wayra, el hub d’innovació oberta de Telefónica, a través del seu centre a Barcelona. Amb més de set anys de vida, la deep-tech Galgus té l’objectiu de millorar l’experiència de l’usuari d’una xarxa WiFi.

Galgus ha desenvolupat una tecnologia única, Cognitive Hotspot™ Technology (CHT), capaç de millorar una xarxa WiFi dotant d’intel·ligència als seus diferents punts d’accés. Amb CHT aquests punts d’accés adquireixen la capacitat de mesures que succeeix al seu voltant, compartir informació entre ells i així optimitzar recursos en temps real millorant el rendiment en un 400%.

Amb una solució proporcionada per Galgus, els propietaris de xarxes socials compten amb infraestructures WiFi més fiables, més ecològiques i amb una gran qualitat de servei per als usuaris i dispositius connectats. Al mateix temps, compten amb nombroses funcionalitats, que incrementen el valor de les seves xarxes com poden ser la localització de dispositius, generació de mapes de calor, detecció de hackers o gestió al núvol entre altres.

“El gran potencial de Galgus està a la seva capacitat de reduir la bretxa digital i d’assegurar que res es queda al marge de la revolució digital per falta de connectivitat”, explica Marta Antúnez, directora de Wayra Barcelona. “Des de Wayra estem desitjant ajudar a Galgus a escalar la seva solució a nivell nacional millorant així la connexió de les poblacions de l’Espanya Buida”, apunta Antúnez.

És destacable el treball que Galgus ve desenvolupant amb el seu partner, Telefónica, en el desplegament de projectes WiFi4EU. Una iniciativa de la Unió Europea per a reduir la breta digital i que ajuda a pal·liar els problemes de connectivitat a l’Espanya Buida, on es presta servei a unes 250.000 persones fins a la data.

La tecnologia de Galgus, declarada com a millor startup en infraestructures digitals per EIT Digital el 2016 i acreditada per la Comissió Europea com a represa de l’alt potencial en el seu sector mitjançant la concessió d’un ‘Instrument PIME Fase II’ el 2018, pot trobar-se en molt entorns diferents.

Així, a més de mitjans de transports de passatgers com l’aeri, el ferroviari, el marítim o el d’autobusos, està també desplegada, per citar alguns, en hotels de la cadena Barceló o fins i tot, en l’estadi Benito Villamarín del Real Betis, on l’any 2019 va oferir servei WiFi a tota la premsa acreditada durant la disputa de la final de la Copa del Rei entre el Valencia CF i el FC Barcelona.

Amb l’entrada en el capital de GED Capital, Mundi Ventures, GoHub Ventures i Wayra, el hub d’innovació oberta de Telefónica, Galgus aconsegueix tots els fons i assistència necessària per a finançar el seu creixement i potenciar la seva expansió internacional. En paraules del seu CEO i cofundador, José González, “gràcies a la gran labor desenvolupada per l’equip humà de Galgus tots aquests anys, hem pogut aconseguir un producte molt avançat i tecnològicament disruptiu que ha estat validat pel mercat. Ara, amb l’entrada en l’accionariat d’altres inversors, podrem assumir noves oportunitats, escalar el negoci, i en definitiva, fer créixer aquest projecte que iniciàvem fa ja més de set anys”.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori