Territori

Open Future de Telefónica fiança el seu suport a l’emprenedoria regional a Catalunya i impulsa la creació de nous llocs de treball

grey_iconDijous, 17/12/20, 1:30h
  • Tot i les dificultats del 2020, Open Future ha aconseguit impulsar 73 projectes d’innovació tecnològica a Catalunya en els hubs Green M1 de Tarragona, La Piràmide de Barcelona i Torax Media de Terrassa.
  • Aquest any Open Future ha donat suport a 81 startups espanyoles d’11 Comunitats Autònomes diferents, entre elles Catalunya, que han originat 705 llocs de treball qualificats, promovent la descentralització de l’emprenedoria.

Open Future, la iniciativa que Telefónica va posar en marxa el 2014 com a estratègia d’innovació oberta regional, ha donat suport aquest any a 73 startups a Catalunya, que han creat prop de mig centenar de llocs de treball qualificats, 16 ocupats per dones i 29 per homes. Sota un model d’innovació oberta en col·laboració amb el sector publicoprivat, Open Future està contribuint a l’impuls econòmic regional i a la descentralització de l’emprenedoria a Espanya.

Open Future es fiança així com un motor de generació de feina i de creació d’ecosistema d’emprenedoria regional a Espanya, que impulsa localment projectes d’innovació tecnològica i que dóna suport a la creació d’empreses digitals i disruptives en diverses àrees com ehealth, turisme, eCommerce i agrotech, entre altres.

Gràcies a la seva capil·laritat regional, compta amb 18 hubs en diferents ciutats d’Espanya fomentant així la innovació i creació de feina en regions que no són habitualment considerades el motor de l’economia com Murcia, Castella i Lleó, Galícia, i Extremadura. També està present en altres Comunitats Autònomes amb major pes en l’economia espanyola com són la Comunitat de Madrid, País Basc, Andalusia i la Comunitat Valenciana. A més, per primera vegada, Open Future ha aconseguit obrir dos hubs a Ceuta i Melilla, dues ciutats amb molts projectes d’emprenedoria.

“En un moment tan complicat per a Espanya, ens sentim molt orgullosos de dir que hem contribuït a donar suport a aquests nous llocs de treball. Volem ajudar a l’emprenedoria, sigui on sigui que sorgeixin les iniciatives. La nostra capil·laritat regional ens permet estar a prop de l’emprenedor i de fer complir els seus somnis en la seva ciutat natal”, ha assegurat Inés Oliveira, directora global d’Open Future.

Des que es va posar en marxa fa 6 anys, Open Future ha rebut més de 8.000 projectes, ha aconseguit tancar més de 150 aliances i col·laboracions amb una inversió de més de 750.000 euros en startups. Així mateix, s’han obert més de 35 hubs a Espanya, gràcies als quals s’han pogut generar més de 4.000 llocs de treball.

Open Future de Catalunya compta amb tres hubs: Green M1 de Tarragona, amb 7 startups; La Piràmide de Barcelona, amb 38 startups; i Torax Media de Terrassa. En totes les startups s’ajuda a transformar els projectes a escala global, sent més competitius i desenvolupant solucions més sòlides i atractives per als inversors. “Aquests hubs han suposat una importantíssima ajuda per aquells emprenedors valents amb idees innovadores que volen tirar endavant el seu projecte costi el que costi”, ha assenyalat Miguel Ángel Fernández, responsable d’Open Future a Catalunya.

Ja són cada vegada més les startups que s’inscriuen als seus programes d’aliances, i aquest any han incrementat en un 28% respecte a l’edició de 2019. A través de les dos convocatòries posades en marxa el 2020, en total, s’han pogut fer efectius 705 llocs de treball.

Segons l’últim informe d’Index Ventures, les startups ja formen part del creixement de treball a Europa, generant només aquest any prop de 2 milions de llocs de feina. S’han convertit en un important contribuent de nous llocs de feina i són el motor de treball més ràpid i resistent.

Per això, Telefónica torna a apostar per la innovació, el talent i el creixement d’empreses com Open Future, que segueix la estela de Wayra, el primer projecte d’emprenedoria a nivell global de Telefónica que, a punt de complir el seu dècim aniversari, està present en 10 països d’Europa i Llatinoamèrica amb 7 hubs amb activitat. A Espanya, Wayra té presència en els dos hubs d’innovació més rellevants del país: Barcelona i Madrid.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori